ruilen (ver)kopen
Start kaarten kijken kaartspelen ruilen (ver)kopen scan opsturen aanbod stafkaarten links

 

Informatie over ruilen en (ver)kopen

Bereikbaarheid

U kunt mij bereiken per e-mail. Het adres is: thomas11@online.nl  U kunt aangeven waarin u geïnteresseerd bent en / of welke stafkaarten u zelf kwijt zou willen. Ook algemene opmerkingen, suggesties, tips of andere reacties naar aanleiding van deze website stel ik zeer op prijs.

Als het tot een uitwisseling van kaarten zou kunnen komen, neem ik contact met u op. Misschien moeten we een afspraak maken, misschien kunnen we een uitwisseling per post regelen. Vaak is even telefonisch contact ook handig. Afstand, beschikbare tijd en de verwachtingen ten aanzien van de mogelijkheden voor het uitwisselen van kaarten bepalen wat mij betreft de volgende stappen.

Betalen gaat per giro of contant. Als u iets koopt, stort u eerst het geld, daarna stuur ik u de stafkaarten. De kosten van het versturen tel ik mee in de prijs die we afspreken. Omgekeerd werkt het ook zo. Als ik iets van u koop, informeert u mij zo goed mogelijk over wat ik koop. Ik stort het afgesproken bedrag op uw rekening en u stuurt mij de stafkaarten. Bij een afspraak wordt contant afgerekend. Bij ruilen zonder geld sturen we elkaar de pakketjes.

Kaarten om te ruilen of voor de verkoop

Een overzicht van de kaarten die ik dubbel heb of die ik niet verder verzamel, kunt u bekijken op de pagina's onder 'aanbod stafkaarten'

prijzen?

Veel mensen zijn niet bekend met oude stafkaarten en er zijn maar heel weinig mensen die ze verzamelen. Mijn ervaring is dat de prijzen voor deze kaarten niet vastliggen. Ik heb er ook verschillende gekregen . Daarom ruil ik liever. 

Wat stafkaarten voor mij waard zijn, hangt af van:

1) de staat waarin de kaart verkeert
Een kaart kan gescheurd zijn, bruine plekken en vlekken vertonen, beschreven zijn, al dan niet op linnen geplakt zijn of vergeeld zijn aan de randen of op de vouwen. Een kaart die in goede staat is, kan ingelijst worden. Met dat criterium in het achterhoofd weet u of u een gaaf exemplaar hebt of niet. 

2) de ouderdom van de kaart
Ik richt mij op stafkaarten van voor de oorlog. Alles wat later komt, vind ik iets minder interessant, omdat ze buiten mijn verzamelgebied vallen. De fotolitho's van de jaren dertig zijn in mijn verzameling al goed vertegenwoordigd, hoewel ik er een aantal nog niet heb. Het begint voor mij echt interessant te worden met stafkaarten uit de jaren twintig en daarvoor.

3) de schaal van de kaart
Voor stafkaarten met een schaal van 1: 50.000, hele bladen met een afmeting van ongeveer 80 bij 50 centimeter uit de jaren 1920, geef ik ongeveer 4 keer zoveel als een gaaf Bonne kaartje met de afmeting van 40 bij 25 centimeter. Maar ook andere factoren spelen daarbij een rol.

4) de grootte van de kaart
Sommige kaarten hebben niet de standaardgrootte. Soms zijn ze wel 4 of zelfs 10 maal zo groot. Dat komt vooral voor bij de 1:25.000 kaarten. Dat zijn de zogenaamde composities: op bestelling samengestelde kaarten van een bepaald gebied. Bij het bepalen van de prijs houd ik daar rekening mee.

5) de uniciteit van de kaart in mijn verzameling
Kaarten die ik al heb, zijn voor mij minder waard dan  kaarten die ontbreken in mijn verzameling. Overigens is dit geen toevalligheid. Van sommige exemplaren zijn er soms veel of soms maar heel weinig gedrukt.

6) de kwantiteit waarin gekocht of verkocht wordt
Veel kaarten die ik heb, heb ik in grotere partijen gekocht. Iemand heeft een partij en wil die in een keer kwijt, rijp en groen door elkaar. In zo’n geval ligt de stuksprijs veel lager dan in de situatie waarin ik één kaart koop. Ik hoop de dubbele exemplaren later nog eens met iemand te kunnen ruilen.

naar boven